Gamle hunde: Hova-Bonde´s Iza

Hova Bonde´s Iza - AK HD-A

Oktober 2013: Iza har deltaget i DCH-Odsherreds lydighedskonkurrence,

og opnåede en flot 2. plads med 124,25 points.

Iza var en blond tæve, som kom til verden en mørk og stormfuld nat i det vestjyske. D. 5. december 2003 valgte hun at lade sig føde. Iza blev mentalbeskrevet i maj 2005 og bestod i juni 2006 mentaltesten og er hermed avlskåret (AK). Iza træner til hverdag i DCH-Odsherred.

 

Iza har været parret tre gange. Første gang med Drago vom Roten Mohn, Tyskland, hvor hun d. 29. april 2007 nedkom med 9 sunde og raske hvalpe (A-kuldet); og anden gang med Irko vom Hundsbühl, ligeledes fra Tyskland. Igen var der 9 hvalpe i kuldet, og de kom til verden d. 24. juli 2008.

 

17. september 2010 nedkom Iza for tredje (og sidste) gang. Denne gang med 5 hvalpe - vores C-kuld. Faderen var vores egen hanhund Balder (Quax vom Campemoor).


Iza blev 12 år gammel - og er frygtelig savnet.

Her ses Iza (tv.) sammen med sin datter Ciska,

Iza gjorde kortvarigt comeback ved DHKs udstilling i Roskilde i 2015, hvor hun blev Veteran V1, Excellent med CK og BIK3.

Iza besøger Magnus i cirkusteltet

Hun nærmer sig her i 2014 de 10 år, og selv om hun stadig er smuk og løber som en drøm,

skal man stoppe mens legen er god - og hun slutter på toppen.

De sidste seks specialudstillinger har hun opnået Excellent;

har været Bedste tæve og slutter desuden af med 3 X CK.

Izas sidste udstillingsresultater har alle været specialudstillinger under Dansk Hovawart Klub og Svenska Hovawartklubben, og har resulteret i 6 x "Excellent"; de sidste tre med CK - og Bedste Tæve i DHKs Forårsudstilling 2012 i Roskilde (BIM) og BIK2 og Cert. i Fredericia 2012.

Iza gjorde kortvarigt come-back i udstillingsringen i Roskilde, efteråret 2015. At kunne udstille hende på samme specialudstilling, hvor også hendes børn, børne- og oldebørn var repræsenteret var simpelhen så stort, at det skulle vi prøve. Iza selv fik "Excellent" med CK, vandt Veteranklassen og løb med rundt i finalen, da "Dagens bedste Tæve", skulle findes.

Klik på billedet for at komme til flere billeder af Iza

Izas stamtavle:

Iza mor: Barawe kaldet Bara

Baras hjemmeside: http://www.hovabonde.dk/

                                 Izas far: Su-Ja Yaco